WEBINARNaknadno ugrađena armaturaSaznajte više
Hilti

Varijante proizvoda i setovi

Savjetovanje i podrška

Ocjene i recenzije

EXO-O1 Egzoskelet

EXO-O1 Egzoskelet

Redefinirajte rad koji se odvija iznad glave s Hiltijevim egzoskeletom za gornji dio tijela

Pomozite da se Vaši projekti izvode nesmetano s egzoskeletom EXO-O1 – Hiltijevom novom transformativnom tehnologijom osmišljenom kako bi se poboljšala učinkovitost na gradilištima, dok se istovremeno pomaže u ublažavanju umora i boli u gornjem dijelu tijela koji nastaju kao posljedica ponavljajućih zadataka koji se odvijaju iznad glave.

Kako biste bili sigurni da ćete na gradilištu maksimalno iskoristiti svoj EXO-O1, Hilti nudi implementaciju, obuku i podršku za Vaš EXO-O1. To je još jedan način na koji je Hilti tu za Vas od početka do kraja.

Povećana sigurnost i učinkovitost na gradilištu

Povećana sigurnost i učinkovitost na gradilištu

Usredotočujući se na smanjenje naprezanja i umora za iskusne radnike, ali i za početnike, EXO-O1 ne samo da pomaže u sigurnosti radnika, već također pomaže i u održavanju visoke razine produktivnosti na gradilištu. Egzoskelet EXO-O1 donosi sigurnost i udobnost zahtjevnim aplikacijama kao što su postavljanje suhomontažnog zida, postavljanje cijevi, ventilacijski kanali, elektoinstalacije i ostalo.

Dizajniran za građevinu

Dizajniran za građevinu

EXO-O1 olakšava aplikacije koje se odvijaju iznad glave u vrijeme kada građevinska industrija doživljava nedostatak radne snage. Stvoreno posebno za građevinsku industriju, Hiltijevo inovativno rješenje egzoskeleta gornjeg dijela tijela osmišljeno je u suradnji sa svjetskim liderom u protetici, ortozi i egzoskeletima. Ova inovacija pomaže u ublažavanju utjecaja fizički intenzivnog rada, održavajući Vaše zaposlenike sigurnima i zdravima, a zauzvrat pomaže u osiguravanju trajne učinkovitosti – što Vam omogućuje da privučete i zadržite kvalificiranu radnu snagu.

Manje boli, veći dobitak

EXO-O1 nudi neometan raspon pokreta, a uz to se lako nosi i teži manje od 2.3 kg. Također, pruža dinamičku potporu bez ograničavanja raspona pokreta ruke i trupa. EXO-O1 koristi tehnologiju pasivnog egzoskeleta koja je intuitivna, dobro izbalansirana i jednostavna za prilagodbu na razne tipove tijela.

Svestranost i mobilnost

EXO-O1 je projektiran za pružanje podrške za gotovo sve instalacijske radove iznad glave. Nije potreban izvor energije niti motori za održavanje, što pomaže da Vaš egzoskelet bude spreman kad god Vam zatreba. Ovaj lagani sustav s nosivim dizajnom ruksaka pomaže u smanjenju utjecaja fizički intenzivnih, ponavljajućih pokreta iz aplikacija na visini iznad glave i ramena, omogućujući Vam da se sigurnije i učinkovitije nosite s radom iznad glave.

Prilagodite svoj EXO-O1 tako da vam savršeno pristaje

Neusporediva podrška s prilagodljivošću

Hiltijev novi egzoskelet EXO-O1 za gornji dio tijela može pomoći u smanjenju umora mišića ruku i ramena tijekom dugih razdoblja rada iznad glave, a istovremeno Vam daje slobodu kretanja i puni raspon pokreta. Ultralagani egzoskelet, težine manje od 2.3 kg, nudi dinamičku podršku i kontrolu kroz jednostavnu prilagodbu za sve tipove tijela.

Kao i svaka tehnologija dizajnirana da podrži i poboljša vaše kretanje, prilagođavanje EXO-O1 za ispravno pristajanje bitan je dio povećanja produktivnosti i sigurnosti. Dizajniran je imajući na umu komfor građevinskog radnika, stoga se ovaj lagani sustav s dizajnom ruksaka može brzo prilagoditi na temelju širine i visine korisnika. S pravim modifikacijama za svoju tjelesnu građu, doživjet ćete maksimalnu udobnost i performanse.

Prilagodite EXO-O1 po visini

Kako prilagoditi svoj EXO-O1 tako da Vam najbolje odgovara

Prilagodite EXO-O1 po visini

  • Za najveću udobnost, najviša točka zgloba ramena trebala bi biti paralelna s Vašim ramenom.
  • Pronađite srebrne šipke s navojem na podnožju stražnjih nosača.
  • Otpustite crne sigurnosne matice i zakrenite šipke s navojem: u smjeru kazaljke na satu za spuštanje stražnjeg oslonca i u smjeru suprotnom od kazaljke na satu za podizanje stražnjeg oslonca.
  • Zakrenite crnu sigurnosnu maticu u smjeru kazaljke na satu kako biste zaključali visinu stražnje potpore na mjestu.

Prilagodite EXO-O1 po širini

  • Za najveću udobnost, stražnji nosači trebaju biti paralelni jedan s drugim i poravnati s lopaticama.
  • Locirajte jedinice s kugličnim ležištem na podnožju svakog od naslona za leđa.
  • U svakoj jedinici s kugličnim ležištem, stisnite kopču za zaključavanje i povucite kopču za zaključavanje izvan jedinice.
  • Pomaknite kuglični zglob duž pojasa u struku i umetnite kopču za zaključavanje kako biste učvrstili jedinicu; provjerite je li svaka strana jednako razmaknuta.

Prilagodite EXO-O1 za pomoć pri zatezanju

Raspon potpore napetosti EXO-O1 također se može podesiti ovisno o poslu ili želji:

  • Pričvrstite magnetski gumb za podešavanje na uski kraj zgloba ramena.
  • Povećajte potporu napetosti okretanjem gumba za magnetsko podešavanje u smjeru kazaljke na satu ili smanjite potporu tako da ga okrenete u smjeru suprotnom od kazaljke na satu.

Kao i sa svim Hiltijevim rješenjima, nudimo Vam usluge implementacije, obuke i podrške za EXO-O1 na gradilištu. Time Vam pomažemo da pravilno prilagodite EXO-O1 prema svojem tipu tijela te da iskoristite sve prednosti ove transformativne nove tehnologije.

Kontaktirajte nas za dodatnu podršku

Prijavite se da biste nastavili
Registriraj se sada