MENADŽMENT

EXECUTIVE BOARD

Dr. Christoph Loos

Dr. Christoph Loos

Glavni izvršni direktor 

Christoph Loos (rođen 1968.) preuzeo je odgovornosti glavnog izvršnog direktora u siječnju 2014. Bio je član Izvršnog odbora od 2007. Tijekom prve četiri godine svog mandata, bio je odgovoran za oblasti financija, ljudskih resursa, IT i korporativnog razvoja. U 2011. preuzeo je oblasti tržišta u nastajanju i globalne energije i industrije. Nakon pristupa tvrtki Hilti u 2001. godini, prvo je predvodio tim korporativnog razvoja, a potom je osnovao jedinicu za strategijsko upravljanje. Krajem 2003., premješten je u Njemačku, prvo kao regionalni direktor prodaje, a potom, početkom 2005. postao je generalni direktor Hilti Njemačka.

Jörg Kampmeyer

Jörg Kampmeyer

Financijski direktor, ljudski resursi, IT i strategija Grupe

Jörg Kampmeyer (rođen 1968.) financijski je direktor i član Izvršnog odbora od travnja 2011. Odgovoran je za oblasti financija, ljudskih resursa, IT i korporativnog razvoja. Svoju karijeru u tvrtki Hilti započeo je 2002. godine kao voditelj korporativnog razvoja. Od 2003. do 2005. bio je odgovoran za jedinicu strategijskog razvoja kompanije. U 2006. premješten je u Njemačku gdje je u početku radio kao regionalni direktor prodaje, a u toku godine, postao je generalni direktor Hilti Njemačka. Od 2010. godine, također predvodi regiju tržišta centralne Europe.

Jahangir (Jan) Doongaji

Please enter alternative text here (optional)

Električni alati i istraživanja Grupe

Jahangir (Jan) Doongaji (rođen 1967.) član je Izvršnog odbora od 2014. Odgovoran je za oblasti električnih alata i korporativnog istraživanja i tehnologije. Svoju karijeru u tvrtki Hilti započeo je 2000. godine kao voditelj službe za korisnike u organizaciji švicarskog tržišta. U 2002. premješten je u korporativno sjedište u Schaanu gdje je bio na različitim položajima u različitim poslovnim jedinicama. Nedavno je postao voditelj poslovne jedinice za električne alate i dodatnu opremu.

Matthias Gillner

Please enter alternative text here (optional)

Tržišta u nastajanju i energija i industrija

Matthias Gillner (rođen 1967.) član je Izvršnog odbora od travnja 2011. godine. U početku je bio odgovoran za električne alate i korporativno istraživanje i tehnologiju. Od početka 2014. vodi oblasti tržišta u nastajanju i globalne energije i industrije. Svoju karijeru u tvrtki Hilti započeo je 2000. godine kao voditelj korporativnog razvoja. Polovicom 2001. godine imenovan je voditeljem korporativnih ljudskih resursa, a potom je premješten na mjesto voditelja poslovne jedinice za mjerne sustave. Od 2006. do kraja 2013. Matthias Gillner bio je voditelj poslovne jedinice za električne alate i dodatnu opremu.

Marco Meyrat

Please enter alternative text here (optional)

Europska i sjevernoamerička tržišta

Marco Meyrat (rođen 1963.) član je Izvršnog odbora od početka 2005. Odgovoran je za tržišta u Europi i Sjevernoj Americi. Počeo je svoju karijeru 1989. godine u tvrtki Hilti kao voditelj proizvoda u korporativnom sjedištu u Schaanu. Nakon različitih položaja u Hilti Francuska i Njemačka, imenovan je generalnim direktorom Hilti Švicarska 1999., a nakon toga imenovan je generalnim direktorom Hilti Njemačka u 2002. godini.

Dr. Stefan Nöken

Please enter alternative text here (optional)

Tehnologija pričvršćivanja i logistika

Stefan Nöken (rođen 1965.) član je Izvršnog odbora od početka 2007. Odgovoran je za tehnologiju pričvršćivanja i logistiku. Pridružio se tvrtki Hilti 2000. godine kao voditelj korporativnog inženjeringa. U 2004. godini, preuzeo je odgovornost upravljanja lancem opskrbe u globalnim postrojenjima, nabavkom i globalnom logistikom.

 

UPRAVNI ODBOR

Michael Hilti

Please enter alternative text here (optional)

Schaan, Liechtenstein

Michael Hilti (rođen 1946.; ponovno izabran do godišnje glavne skupštine 2018.), sin osnivača kompanije, profesora Martina Hiltija, član je Upravnog odbora od 1990. Nakon studija poslovnog upravljanja na Univerzitetu St. Gallen, radio je u bankarstvu u Londonu prije nego što se pridružio tvrtki Hilti u 1974. godini kao zamjenik voditelja marketinga. Dvije godine kasnije, postao je član Izvršnog odbora i radio je kao glavni izvršni direktor od 1990. do 1993. Od 1994. do 2006. bio je predsjednik Upravnog odbora. Michael Hilti povjerenik je zaklade Martin Hilti Family Trust i član Odbora Hilti Foundation.

Heinrich Fischer

Please enter alternative text here (optional)

Chairman of the Board of Directors

Rüschlikon, Switzerland

Heinrich Fischer (rođen 1950.; ponovno izabran do godišnje glavne skupštine 2016.), član je Upravnog odbora od 2007. 1973. godine diplomirao je strojarstvo na Švicarskom federalnom institutu za tehnologiju u Cirihu, s dubljim proučavanjem električnog inženjerstva i tehničke fizike. Potom je studirao poslovno upravljanje na Univerzitetu u Cirihu i, dok je već radio u ovom sektoru, stekao je magisterij u 1976. Počevši od 1977. bio je na različitim upravljačkim položajima u tvrtkama Oerlikon Bührle Holding, Balzers AG (od 1980. do 1989.), i napokon ponovo u Oerlikon Holdingu (od 1990. do 1995.). Od 1996. do 2007. bio je glavni izvršni direktor tvrtke Saurer AG, u Arbonu. Heinrich Fischer član je Upravnog odbora tvrtki Tecan AG, Orell Füssli AG (predsjednik), Sensirion AG i SWM Inc.

Prof. Dr. Pius Baschera

Please enter alternative text here (optional)

Zurich, Switzerland

Pius Baschera (rođen1950.; ponovno izabran do godišnje glavne skupštine 2016.) predsjednik je Upravnog odbora. Studirao je strojarstvo i poslovno upravljanje na Švicarskom federalnom institutu za tehnologiju u Cirihu, gdje je i doktorirao. 1979. godine pridružio se tvrtki Hilti kao voditelj financijske kontrole u oblasti proizvodnje. Prije nego što je imenovan predsjednikom bio je glavni izvršni direktor 13 godina. Trenutno je član Upravnog odbora Roche Holding Ltd, iz Basela i Schindler Grupe, iz Hergiswila. Također je član Savjetodavnih odbora tvrtki Vorwerk & Co., Wuppertal i Ardex GmbH, iz Wittena, predsjednik je tvrtke Venture Incubator AG, iz Zuga i profesor poduzetništva na Švicarskom federalnom institutu za tehnologiju u Cirihu.

DANIEL DAENIKER

Please enter alternative text here (optional)

Zurich, Switzerland

Daniel Daeniker (born 1963, elected until the 2021 Annual General Meeting) joined the Board of Directors in 2018. Daniel Daeniker is Managing Partner of Homburger AG, a commercial law firm in Zurich. He also holds a board mandate with dormakaba Holding AG (Switzerland), is a member of the Supervisory Board of Rothschild & Co SCA (France) and a lecturer at the University of Zurich.

Kim Fausing

Please enter alternative text here (optional)

Sonderborg, Denmark

Kim Fausing (rođen 1964.; izabran do godišnje glavne skupštine 2016.) izabran je u Upravni odbor 2010. 1987. godine diplomirao je strojarstvo na fakultetu Aarhus Teknikum u Danskoj, a MBA diplomu stekao je u Henley Business School, u Londonu, 1996. Njegova profesionalna karijera odvela ga je u Hilti Grupu 1990., gdje je radio na raznim upravljačkim funkcijama u Europi i Aziji do 2007. Nakon prelaska u dansku Danfoss Grupu, imenovan je glavnim operativnim direktorom i članom Izvršnog odbora u siječnju 2008. Također je potpredsjednik Velux Grupe u Kopenhagenu, Danska.

Dr. Michael Jacobi

Please enter alternative text here (optional)

Binningen, Switzerland

Michael Jacobi (rođen 1953.; ponovno izabran do godišnje glavne skupštine 2016.) izabran je u Upravni odbor 2007. Studirao je poslovnu ekonomiju na Univerzitetu St. Gallen i na Univerzitetu u Washingtonu, Seattle, a doktorirao je 1979. na Univerzitetu St. Gallen. Od 1978. do 2007. bio je na različitim upravljačkim položajima u financijskoj oblasti tvrtke Ciba-Geigy AG i kasnije tvrtke Ciba Specialty Chemicals Inc., u Baselu. Od 1996. do 2007. bio je globalni financijski direktor kompanije. Danas Michael Jacobi je neovisni korporativni konzultant. Od 2003. član je Upravnog odbora tvrtke Sonova Holding AG, iz Stäfe, a od prosinca 2008. povjerenik je zaklade Martin Hilti Family Trust. 2009. godine imenovan je članom Upravnog odbora tvrtke Actelion Pharmaceuticals Ltd. iz Allschwila.

Barbara Milian Thoralfsson

Please enter alternative text here (optional)

Oslo, Norway

Barbara Milian Thoralfsson (rođena 1959.; ponovno izabrana do godišnje glavne skupštine 2017.) izabrana je u Upravni odbor rujna 2014. MBA diplomu iz marketinga i financija stekla je na Columbia University u New Yorku, a diplomirala je psihologiju na Duke University u Sjevernoj Karolini. Barbara Milian Thoralfsson zauzima položaje glavnog izvršnog direktora u sektorima telekomunikacija i robe široke potrošnje i ima bogato iskustvo kao neizvršni direktor i u javnim i u privatnim kompanijama. Od 2006. godine poduzetnica je u industrijskom sektoru (Fleming Industrier AS, iz Osla) a od 2007. godine industrijska je savjetnica tvrtke EQT Partners AS, iz Osla. Barbara Milian Thoralfsson također je član Upravnog odbora tvrtki SCA AB, iz Stockholma, Cable and Wireless Communications Plc, u Ujedinjenom Kraljevstvu, ColArt International Holdings Ltd, iz Londona i Norfolier GreenTec AS, iz Osla.