Surađujemo s vama na poboljšanju građevinske industrije

Još održiviji zajedno

Surađujemo s vama na poboljšanju građevinske industrije

Građevinska industrija igra ključnu ulogu u zadovoljavanju potreba naše rastuće populacije, od gradnje škola i bolnica do domova i cestovne infrastrukture. Trenutačno ta industrija troši ogromne količine sirovina i prirodnih resursa i odgovorna je za gotovo 40 % ukupnih emisija CO2 povezanih s energijom.

Međutim, postoje pozitivni znakovi toga da su poduzeti koraci kako bi ta industrija postala održivija. U nedavnom upitniku 47 % je ispitanika navelo kako je održivost sada glavni problem, a 58 % inženjerskih i građevinskih kompanija izjavilo je kako su smanjili ukupnu potrošnju energije. Tvrtka Hilti preuzima odgovornost za aktivno upravljanje utjecajima naših aktivnosti na okoliš te za implementaciju održivih poslovnih praksi – i tu smo da i vama pomognemo da učinite isto.

Trenutačno stanje u građevinskoj industriji

40 %

emisije stakleničkih plinova
Građevinska industrija odgovorna je za oko 25 % emisija stakleničkih plinova na globalnoj razini.

42 %

povećanje tržišta
Do 2030. godine predviđa se rast globalnog građevinskog tržišta za 42 %.

4.5 bilijun dola

rast do 2030
Predviđa se da će globalno građevinsko tržište porasti za 4,5 bilijuna dolara do 2030.

69 %

ukupnih emisija
Rad i upotreba postojećih građevina doprinose s udjelom od 69 % u ukupnim emisijama duž cijelog vrijednosnog lanca građevine.

Pomažemo vam smanjiti utjecaj na okoliš istovremeno pomažući rast vašeg poslovanja

Radimo zajedno na sprečavanju klimatskih promjena

Pomažemo vam smanjiti utjecaj na okoliš istovremeno pomažući rast vašeg poslovanja

Ugljični otisak za građevinske materijale kao što su beton i čelik odgovoran je za gotovo 16 % ukupnih emisija CO2 povezanih s energijom. A 69 % od svih globalnih emisija CO2 povezanih s energijom stvara se radom i upotrebom postojećih građevina. Ne možemo zanemariti te brojke. Održivost nije samo popularna riječ – ona će biti ključna za buduće uspjehe u poslovanju.

Želimo osigurati dugoročni uspjeh za sebe i za vas, svoje klijente, na način da zajedno surađujemo na energetski učinkovitim rješenjima koja će nam omogućiti rast poslovanja na održiv način. Možemo vam pomoći smanjiti vaš ugljični otisak u fazi gradnje, povećati energetsku učinkovitost tijekom operativne faze te osigurati zdraviji i sigurniji okoliš vaših zgrada. Naši proizvodi i rješenja mogu vam pomoći optimizirati poslovne procese i dizajne, smanjiti otpad i povećati energetsku učinkovitost.

Održivi pristup

Kružno gospodarstvo

Our circularity approach focuses on the entire life cycle of our products from design to production to repair, generating maximum value from a minimum use of raw construction materials and resources – doing more with less. 

Istražite naš pristup kružnog gospodarstva

Zelene zgrade

Zelene zgrade proizvode manje emisija ugljika uz višu učinkovitost upotrebe resursa i energije, s obnovljivim i nezagađenim sirovinama. Možemo vam pomoći smanjiti negativne učinke na okoliš uz stvaranje pozitivne atmosfere za stanare vaših zgrada, sve prema kriteriju zelenih certifikata.

Smanjivanje ugljičnog otiska zelenom gradnjom

Naša posvećenost održivom rastu

Smanjivanje ugljičnog otiska zelenom gradnjom

Naša industrija dijeli ključnu ulogu u istraživanju, razvoju i proizvodnji materijala s nižim ugljičnim otiskom i povećanju životnog vijeka materijala. Tvrtka Hilti snažno je posvećena radu sa znanstveno utemeljenim inicijativama najboljih praksi za smanjenje emisija (SBTi) kako bi se ograničio globalni porast temperature za 1,5 °C. Kratkoročno također planiramo značajno smanjiti emisije ugljika u našem vrijednosnom lancu do 2033., a dugoročno želimo postići nultu stopu emisija do 2050. S tom obavezom možemo podržati inicijative za održivost vas, naših klijenata. Ako želimo biti uspješni dugoročno, moramo početi čuvati prirodne resurse i odmah smanjiti naš učinak na okoliš.

Kliknite na vezu u nastavku kako biste saznali više o tri stupa održivosti: rad s manjim opterećenjem na okoliš, osiguravanje zdravijeg i sigurnijeg radnog okoliša u industriji i doprinos pravednijem društvu.

Naša dosadašnji napredak u postizanju održivosti

18 %

Smanjena potrošnja vode u našim postrojenjima
Upotrebom vode koja se crpi iz zemlje i površinskih vodenih izvora uspjeli smo smanjiti potrošnju vode u našim postrojenjima za 18 % u usporedbi s prošlom godinom.

100 %

Upotreba zelene električne energije u svim našim poslovanjima diljem svijeta
Naše poslovne operacije rade na 100 % zelenu električnu energiju u cijelom svijetu, bilo kupljenom energijom ili energijom proizvedenom našim fotonaponskim sustavima.

100,000 dijelovi

Deset puta povećali smo upotrebu obnovljenih rezervnih dijelova u našim popravcima
Proširili smo program ponovne upotrebe i povećali broj obnovljenih rezervnih dijelova u našim popravcima s 10.000 na 100.000 u dvije godine.

300 projekti

Podržava 6.000 članova tima Hilti
Želimo imati pozitivni učinak održivosti na mjestima na kojima naši zaposlenici žive i rade. Naša se društvena uključenost temelji na dva programa: fondacija Hilti i naš volonterski program „Engaged Beyond Business” ( „Uključenost i izvan posla”).

Povećajte produktivnost

Građevinski sektor može zaostajati po pitanju produktivnosti. Dopustite nam da vam pomognemo digitalizirati i poboljšati tijek rada i poslovne procese s našim vrhunskim rješenjima za uređenje, temeljne ploče, komercijalne cjevovode, pokrove, gipsane ploče, naknadno ugrađene armature i drugo.

Istražite naša rješenja za produktivnost

Poboljšajte sigurnost na gradilištu

Zaštitite svoje zaposlenike i projektirajte sigurnije zgrade s našim rješenjima za sigurnu gradnju kao što su smanjenje vibracija alata, upravljanje rizicima i uklanjanje prašine na gradilištu, te pomoć vašim timovima u postizanju sigurnijih i udobnijih uvjeta za rad.

Pročitajte više o sigurnosti na gradilištu

Trendovi u građevinskoj industriji

Građevinska industrija neprekidno se razvija i evolvira. Saznajte kako ubrzati svoje projekte, smanjiti troškove i pripremiti svoju tvrtku za budućnost s našim rješenjima kao što su BIM usluge, pametni podaci o alatima te robot za bušenje Jaibot.

Otkrijte naše građevinske trendove