SEIZMIČKI SPRINKLER SUSTAV MQS-SP

Jednostavan, otporan i odobren prema standardu FM

Sprinkler antisismico MQS-SP

Sprinkler sustav dobija maksimalnu važnost za vrijeme zemljotresa jer mora funkcionirati kako bi ugasio eventualne požare nastale kao posljedica seizmičkog pomicanja. Iako se ne radi o strukturalnom elementu, potrebno je osigurati njegovu stabilnost za vrijeme seizmičkog događaja kako bi se izbjegle ozljede osoba prisutnih u zgradi, kao što je predviđeno tehničkim propisima za građevinske radove NTC2008.

Hiltijev sustav MQS-SP razvijen je s ciljem osiguranja maksimalne sigurnosti sprinkler instalacija sa seizmičkim djelovanjima u svim smjerovima i pružanja maksimalne fleksibilnosti i brzine u fazi instalacije. Sustav zadovoljava zahtjeve propisa NFPA®-13 i odobren je sukladno standardima Factory Mutual (FM Approved®).

Osim toga, kako bi se garantirala učinkovita otpornost instalacije na seizmičke događaje, potrebno je koristiti certificirane sustave za fiksiranje i sidrenje (ETA C1 ili C2), kao i Hiltijevo novo ekspanzijsko sidro HST3 ili vijčano sidro HUS3.  

Stavka specifikacije

Potpora i fiksiranje cijevi za sprinkler sustav putem Hiltijevog sustava MQS-SP, izrađenog od čelika S275JR (EN 10025) pocinčanog elektrolitičkim postupkom, odobrenog prema standardima Factory Mutual (FM Approved®) i pogodnog za svrhe seizmičkog naprezanja. Hiltijev sustav MQS-SP predviđa poprečne i uzdužne seizmičke nosače (sway brace) kojima se drže pod kontrolom ortogonalna i poprečna seizmička djelovanja na os cjevovoda.

Hiltijev sustav MQS-SP treba se sastojati od sljedećih elemenata:

MQS-SP longitudinale

Seizmička uzdužna pričvrsna veza

  • Hiltijevo seizmičko sidro HST3 HUS3-H
  • Osnovno povezivanje Hilti MQS-SP-L
  • Hiltijeva tračnica MQ-21/MQ-41
  • Hiltijeva seizmička obujmica MQS-SP 2”÷8”
MQS-SP trasversale

Seizmička poprečna pričvrsna veza

  • Hiltijevo seizmičko sidro HST3 ili HUS3-H
  • Osnovno povezivanje Hilti MQS-SP-T
  • Hiltijeva tračnica MQ-21/MQ-41
  • Hiltijeva seizmička obujmica MQS-SP 2”÷8”

PITAJTE INŽENJERA