ZDRAVLJE I SIGURNOST

Doprinosimo većoj sigurnosti i produktivnosti gradilišta

Health and safety at Hilti

DIZAJNIRANI DA BUDU ERGONOMSKI OBLIKOVANI I DA SPRIJEČE NEZGODE

Svjesni smo kako gradilišta mogu biti opasna, bilo da se radi na visini ili u kutovima koje je teško dostići.

Stoga su naši alati dizajnirani tako da sprečavaju nezgode i štite zdravlje ljudi koji ih koriste. To čini gradilišta sigurnijim, uz istovremenu uštedu vremena, održavanje produktivnosti građevine i lakše poštivanje zadanih rokova.

Naše inovativne tehnologije projektirane su kako bi vam pomogle u sljedećim aspektima rada:

Hilti dust removal system (DRS) TE DRS-Y

Prašina

Naši sustavi za uklanjanje prašine (Dust Removal System, DRS) učinkovito usisavaju prašinu čim se stvori. Također, nudimo alternativne metode rada kao što su direktno pričvršćivanje.

Hilti active vibration reduction (AVR) TE 1000-AVR breaker

Vibracije šaka-ruka

Hiltijev sustav aktivnog smanjenja vibracija (Active Vibration Reduction, AVR) smanjuje vibracije za dvije trećine u odnosu na konvencionalne alate. Isto tako, pomaže u sprečavanju povezanih zdravstvenih problema i omogućuje dulje korištenje naših alata.

Hilti TE 6-A36 rotary hammer

Rad na visini

Rad na visini jedan je od najčešćih uzroka ozljeda u građevinskoj industriji. Naši sustavi mogu biti od pomoći, uključujući Hiltijevu tehnologiju aktivne kontrole okretnog momenta (Active Torque Control, ATC), bežične električne alate, alate s produžetkom iz asortimana DX, montažne sustave sa brzim „twist and lock“ instalacionim kanalom i Hilti alate za laserska mjerenja i poravnavanja.

Hilti SID 8-A22 impact driver

Ergonomski proizvodi

Svi naši proizvodi dizajnirani su tako da budu ergonomski. 

Hilti TE 60-ATC combihammer

Smanjenje buke

Buka na gradilištu predstavlja ozbiljan rizik za sluh osoblja; stoga neprekidno radimo kako bismo smanjili razinu buke naših alata i tehnologija. 

OBUKA I USLUGE KOJE SE ODNOSE NA ZDRAVLJE I SIGURNOST

Hilti health and safety trainings

Također nudimo i veliki broj obuka vezanih za zdravlje i sigurnost, pripremljenih u skladu s potrebama gradilišta.

Naši tečajevi obuke vrlo su interaktivni i praktični. Isto tako, možemo uključiti demonstracije naših tehnologija, na primjer, uspoređivanjem naših proizvoda za smanjenje prašine s drugim tehnologijama, koje ispuštaju više prašine.

MEĐUNARODNI STANDARDI KOJI SE ODNOSE NA ZDRAVLJE I SIGURNOST U OBLASTI GRAĐEVINARSTVA

Zdravlje i sigurnost su vrlo važni za nas u Hiltiju. Projektiramo naše tehnologije imajući na umu i sigurnost i produktivnost naših kupaca.

Ali, isto tako, ubijeđeni smo da su međunarodni standardi za zdravlje i sigurnost potrebni u cijeloj građevinskoj industriji širom svijeta.

Stoga, zajedno s našim kupcima, partnerima i vodećim tijelima i kompanijama u ovom sektoru radimo na izradi zajedničkih smjernica i ciljeva.

Pridružili smo se ENCORD-u, europskoj mreži građevinskih kompanija, istraživača i razvojnih inženjera, s velikom platformom, s ciljem razmatranja i pokretanja novih načina poboljšanja sigurnosti na gradilištima.

Također smo osnovali platformu za razmjenu informacija u građevinskoj industriji, pod nazivom HSE Manager Conference (Konferencija za voditelje službe za zaštitu zdravlja, sigurnost i zaštitu okoliša), na kojoj možemo dijeliti iskustva, najbolje prakse i razgovarati o potrebama naših kupaca.