NAŠA PROIZVODNA MJESTA

Mjesta gdje pravimo naše Hilti alate, potrošni materijal i tehnologije

Schaan, Liechtenstein

Hilti plant Schaan Liechtenstein

Naš proizvodni pogon u Schaanu, specijaliziran je za proizvodnju metalnih sidara, direktnih pričvrsnih elemenata, kao što su čavli i pričvršćivači i dijamantni segmenti za jezgrena svrdla i listove pile.

Tvornica je izgrađena 1941. godine i bila je prvo Hilti proizvodno postrojenje. Tijekom godina, značajno se proširila i modernizirala.

Kad je tvornica tek otvorena, proizvodili su se direktni pričvrsni elementi, ali kasnije su proizvodnoj liniji dodani i drugi proizvodi.

Ona se nalazi u blizini Hiltijevog centra za istraživanje i razvoj, tako da se naša tvornica u Schaanu usredotočava na razvoj i proizvodnju inovativnih proizvoda prije nego što su oni dostupni u proizvodnim pogonima širom svijeta.

U tvornici u Schaanu radi 360 zaposlenika, uključujući i oko 80 naučnika.

Tvornica je jedan od najvećih centara za strukovnu obuku u regiji Rhine Valley. 2013. godine, tvornica je osvojila Swiss Lean Award, nagradu za postizanje izvrsnih rezultata u Lean upravljanju.

THÜRINGEN, AUSTRIJA

Hilti plant Thüringen Austria

Naša tvornica u Thüringenu, Austrija, specijalizirana je za strojnu tehnologiju, montažu komponenti i završnu montažu naših alata za bušenje i rušenje, alata za dijamantno jezgreno bušenje i alata za pričvršćivanje.

S posvećenim timovima koji se bave razvojem proizvodne tehnologije, strojnim inženjerstvom i izgradnjom i prototipovima alata, proizvodni pogon br. 4 značajno doprinosi inovaciji i brzini uvođenja novih proizvoda.

Tvornica je osnovana 1970. godine i od tada se stalno proširivala.

Najnovija proširenja odnose se na 2009. godinu u kojoj je dovršena nova proizvodna hala i 2010. godine kad je proizvodni pogon za završnu montažu premješten u Thüringen iz naše tvornice u Maurenu, Liechtenstein.

U tvornici u Thüringenu radi 400 zaposlenika, uključujući 70 naučnika, što je čini jednim od najvećih centara za strukovnu obuku u regiji. U 2009. godini, izabrana je najboljim centrom za strukovnu obuku u Austriji.

KAUFERING, NJEMAČKA

Hilti plant Kaufering Germany

Naša tvornica u Kauferingu, Njemačka (Hilti GmbH Industriegesellschaft für Befestigungstechnik) proizvodi motore, prvoklasna svrdla, kanale za sidrenje, kemijska sidra i vatrozaštitne proizvode.

Naša tvornica u Kauferingu razvija i primjenjuje moderne proizvodne koncepte, tehnologije i procese, koji se potom dijele s našim proizvodnim pogonima širom svijeta. Zajedničkim radom s našim jedinicama za marketing i razvoj, u Kauferingu se također stvaraju inovativni proizvodi.

Tvornica uspješno radi prema principima lean proizvodnje i nekoliko puta je osvojila Manufacturing Excellence Award.

U tvornici se primjenjuje strukturirani sustav upravljanja energijom, s kriterijima odgovorne uporabe energije i resursa prema normi ISO 50001.

Proizvodno postrojenje nalazi se blizu Minhena i započelo je s radom 1971. godine.

U njemu radi 500 zaposlenika uključujući oko 65 naučnika.

STRASS, NJEMAČKA

Hilti plant Strass Germany

Tvornica u Strassu (Hilti Kunststofftechnik GmbH) je naša glavna tvornica za tehnologiju plastike.

Proizvodi pričvrsne elemente kao što su plastična sidra i plastične komponente za naše Hilti proizvode.

Tvornicu smo kupili od tvrtke Fürstlich Hohenzollersche Hüttenverwaltung 1975. godine. Bila je proširena nekoliko puta, a posljednje proširenje radilo se u 2010.

Tvornica je centar izvrsnosti i fokusirana je na proizvode i tehnologiju proizvodnje, kao i na probleme vezane za materijale.

U njoj radi 215 zaposlenika uključujući 15 naučnika.

KECSKEMÉT, MAĐARSKA

Hilti plant Kecskemét Hungary

U Hilti tvornici u Kecskemétu, Mađarska, proizvode se dlijeta, specijalna i duga svrdla, svrdla za stijene, šuplja svrdla, listovi pila za zidne pile i svrdla za dijamantno jezgreno bušenje.

Tvrtka je osnovana 1989. godine i proizvodni kapacitet stalno se povećavao. Od 2004. godine, proizvodnim procesima dodane su aktivnosti provjere uz povećanje portfelja. Od 2013. godine, tvornica je lansirala program NQA (standard za nuklearne komponente) za proizvodnju HDA proizvoda.

Prva proizvodna hala kompletirana je 1994. godine sa značajnom ekspanzijom u 2010. 2012. godine, proizvodno područje proširilo se na otprilike 12.000 četvornih metara.

Tvornica u Kecskemétu uspostavila je usku suradnju s velikim brojem mađarskih univerziteta i tehničkih koledža.

Zapošljava oko 250 ljudi.

MATAMOROS, MEKSIKO

Hilti plant Matamoros Mexico

Naša tvornica u Metarmorosu, u Meksiku, proizvodi metalne pričvršćivače za izgradnju za naše tržišne organizacije u zapadnoj hemisferi.

To uključuje proizvodne tehnologije posljednjih dostignuća, uključujući oblikovanje metala, otiskivanje i strojnu obradu, kao i elektrogalvansko pocinčavanje i automatsku montažu.

Tvornica u Metamorosu započela je proizvodnju 2009. godine i najnovija je tvornica u našoj mreži. Značajno je povećala kapacitet nabave za kupce u zapadnog hemisferi.

Tvornica zapošljava oko 170 ljudi.

ZHANJIANG, KINA

Hilti plant Zhanjiang China

Naša tvornica u Zhanjiangu, u Kini, osnovana je 1995. godine i tijekom godina stalno se širila. Posljednje proširenje izvršeno je 2005. godine, kad je tvorničko područje udvostručeno na 55.000 četvornih metara.

Tvornica je specijalizirana za proizvodnju i završnu obradu metalne dodatne opreme i kemijskih sidara.

To uključuje završnu obradu, pocinčavanje i montažu metalnih sidara, kao i proizvodnju čavala i osnovnih epoksidnih smola.

Tvornica zapošljava oko 330 ljudi.

SHANGHAI, KINA

Hilti plant Shanghai China

Naše proizvodno postrojenje u Shanghaiu otvoreno je 2004. godine i specijalizirano je za proizvodnju električnih alata za lakše poslove, uključujući elektro-pneumatsku udarnu bušilicu, kako bežičnu tako i na napajanje putem kabela, odvijače, kako bežične tako i na napajanje putem kabela, bežične pile i kutne brusilice, i drugo.

Zapošljava oko 470 ljudi koji razvijaju, montiraju i testiraju alate prije slanja na lokacije širom svijeta. 

EUROFOX, AUSTRIJA

Hilti plant Eurofox Lanzenkirchen Austria

Eurofox ima sjedište u Lanzenkirchenu, u Austriji i osnovan je 1993.

Hilti Grupa stekla je kompaniju srpnja 2011. godine i proširila je postrojenja 2015. godine. Danas, Eurofox proizvodi ne samo inovativnu liniju sustava potkonstrukcije za ventilirane fasade, već je i nadležni centar tvrtke Hilti za prstene za cijevi i teške modularne instalacione sustave.

Eurofox fasade korištene su u mnogim vodećim konstruktivnim projektima kao što Gazprom Arena u St. Peterburgu, kompleks stambenih zgrada „The Corniche“ u Londonu, ili Triumph Tower u Moskvi, visok 264 m.

Sustavi ventiliranih fasada, koje proizvodi Eurofox, poznati su po svojoj visokoj kvaliteti, dugom vijeku trajanja, velikom kapacitetu opterećenja i energetskoj učinkovitosti. Integracija funkcije fleksibilnosti i fiksne točke u nosaču Eurofox također smanjuje raznolikost komponenti i dizajnirana je kako bi se olakšalo planiranje materijala i instalacija.

LOS ANGELES, SAD

Hilti plant Los Angeles USA

Manufacturing, Inc., proizvodi dijamantni alat za teške poslove.

Osnovana je 1983. godine i proizvodi jezgrena svrdla i listove pile za izvođače radova koji pružaju usluge korištenjem dijamantnih alata.

Stekli smo kompaniju 2009. godine i promijenili smo joj ime od Diamond B na Hilti US Manufacturing, Inc.

Tvornica nam pomaže u jačanju našeg položaja kao svjetskog opskrbljivača alata i dodatne opreme za profesionalne opskrbljivače usluga bušenja i rezanja betona.

Iskusno prodajno osoblje tvornice također nam je pomoglo da uđemo u sektor dijamantnih alata za teške poslove u Sjevernoj Americi.

Tvornica nudi proizvode izrađene prema potrebama kupca, prilagođene proizvode, kao i standardne proizvode. Specifikacija, proizvodnja i slanje ovih proizvoda obično se odvijaju u toku jednog dana.

HILTI MANUFACTURING INDIA PRIVATE LIMITED, INDIJA

Hilti plant Navsari India

Hilti Manufacturing India Private Limited proizvodi diskove za rezanje, široke listove, lončaste brusne ploče, jezgrena svrdla za glavna globalna tržišta i za izvođače radova koji pružaju usluge korištenjem dijamantnih alata.

Kompanija je osnovana 1971. kao Bhukhanvala Diamond Systems Private Ltd. 2008. godine, Hilti Grupa stiče 80% dionica kompanije, a 2010. stiče i preostale dionice koje je držala osnivačka obitelj.

2010. godine, preimenovana je u Hilti Manufacturing India Private Limited. Četiri postrojenja HMIPL nalaze se u Navsariju, Gujarat, zapošljavaju preko 500 članova tima. Unutar tvornice nalaze se prostorije za istraživanje i razvoj, kao i laboratoriji u kojima rade timovi zaduženi za testiranje.

Tvrtka HMIPL certificirana je prema standardima ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015 i specijalizirana je za miješanje i kompaktiranje prahova, bez sinteriranja i za tehnologije laserskog i zavarivanja pražnjenjem kondenzatora. Tvornica je također jedini član Organizacije za sigurnost abraziva (Organisation for safety of Abrasives, oSa) iz Indije.