NAŠA ODGOVORNOST PREMA OKOLIŠU

Određivanje naših vlastitih ekoloških ciljeva

Hilti environmental responsibility

Za nas, zaštita okoliša i inovacija moraju ići zajedno.

Radimo na projektiranju naših građevina i globalnih operacija kako bismo poboljšali vlastiti ekološki otisak i sveli na minimum naš utjecaj na okoliš.

Odredili smo naše ciljeve vezane za okoliš u skladu s globalnim standardima ISO 14001 za upravljanje okolišem. Pažljivo pratimo naše akcije i obavezno primjenjujemo u praksi naše ciljeve, bilo gdje da radimo širom svijeta.

Također tražimo od naših partnera da štite okoliš, kako bismo održali naše zalaganje i kroz cijeli lanac dodane vrijednosti.

Hilti environmental footprint

EKOLOŠKI PRIHVATLJIVI PROIZVODI I TEHNOLOGIJE

Ekološka svijest započinje istraživanjem naših proizvoda i ostaje u središtu pažnje kroz njihov cijeli razvoj.

Svi dizajni naših proizvoda uzimaju u obzir uporabu resursa i emisije tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda, kao i tijekom njihovog razvoja.

Poboljšavamo učinkovitost u uporabi resursa i energije, produžavamo životni vijek naših proizvoda i koristimo komponente i pakiranja dobivena od recikliranih materijala.

Također pomažemo u recikliranju naših proizvoda. Na primjer, naši kupci u Europskoj uniji mogu besplatno vratiti stare Hilti alate i uređaje u naše Hilti trgovine, kako bismo ih mogli reciklirati i odložiti na siguran način.

Isto tako, koristimo metodu Procjene životnog ciklusa proizvoda (LCA) kako bismo ocijenili ekološku kompatibilnost našeg rada. Ona se odnosi na cijeli ekološki utjecaj naših proizvoda od vađenja sirovina do proizvodnje, uporabe i recikliranja. Sve ove informacije mogu također pomoći našim kupcima u poboljšanju njihove vlastite ekološke ravnoteže.

ZELENO GRADITELJSTVO

Hilti green building Krøyers Plads Copenhagen Denmark

Tehnologije za zeleno i održivo graditeljstvo

Želja nam je podržati zeleno graditeljstvo i pomoći našim kupcima u izgradnji ekološki prihvatljivih građevina.

U tu svrhu, možemo im ponuditi podatke vezane za okoliš za sve naše proizvode, kako bismo pokazali na koji način doprinose zelenom graditeljstvu.

Sve to doprinosi smanjenju emisija CO2 i manjoj uporabi energije, vode i materijala, kao i ograničenju zagađenja okoliša i opasnosti po zdravlje.

Obavezno provjeravamo da su sve naše tehnologije ekološki prihvatljive, dizajnirane i izrađene kako bi doprinijele postizanju međunarodnih standarda u oblasti zelenog graditeljstva, kao što su BREEAM, HQE, DGNB I LEED.

Na primjer, kreirali smo proizvode koji smanjuju hlapive organske ugljike u zraku, kao što su naši vatrozaštitni sustavi i kemijska sidra. Također smo projektirali nagrađivanu udarnu bušilicu, koja značajno smanjuje ekološki utjecaj jer se tijekom njene proizvodnje ne stvara otpad.

Osim toga, naš raspon proizvoda Clean-Tec prevazilazi ove standardne zahtjeve.

EKOLOŠKI PRIHVATLJIV PRIJEVOZ I IZGRADNJA NAŠIH VLASTITIH ZGRADA

Naravno, i mi primjenjujemo standarde koje nastojimo postići za naše kupce.

Stalno smo u potrazi za načinima postizanja boljih ekološki prihvatljivih rješenja, smanjenja naših emisija CO2, potrošnje energije i vode u svim našim tvornicama, postrojenjima, uredima i prijevoznim sredstvima.

I to nam uspijeva. Slijedi nekoliko primjera postignutih rezultata:

  • Austrija: proizvodni pogon u Thüringenu

Otprilike 80% električne energije koja se koristi u oblastima proizvodnje, logistike i administracije dolazi iz obnovljivih izvora energije: energije vode, energije vjetra i sustava biomasa.

  • Njemačka: sjedište tvrtke Hilti

Sva energija potrebna za grijanje sad dolazi iz obližnje komunalne elektrane na biomasu, a postavili smo i 60 solarnih panela na krov zgrade našeg restorana.

  • Liechtenstein: logistički centar u Nendelnu i uredi u Schaanu

Koristimo geotermalnu energiju za grijanje i hlađenje i sad smo u stanju povratiti otprilike 70% otpadne topline iz sustava za ventilaciju. Također smo postavili velike solarne panele.

VIŠE O TVRTKI HILTI

SUKLADNOST I POSLOVNA ETIKA

SUKLADNOST I POSLOVNA ETIKA

Više informacija
ČLANOVI NAŠEG TIMA

ČLANOVI NAŠEG TIMA

Više informacija
GLAVNI CILJ I VRIJEDNOSTI

GLAVNI CILJ I VRIJEDNOSTI

Više informacija