VATROZAŠTITA ZA LINEARNE I PERIMETARSKE SPOJEVE

Vatrozaštitna rješenja za mobilne spojeve i vodootporne sustave

Hilti firestop for perimeter joints

Vatrozaštitne perimetarske zidne barijere predstavljaju jedinstvene projektne izazove.

Kao i svi građevinski spojevi, spoj ovješene fasade se stalno pokreće i mijenja položaj u odnosu na strukturu građevine.

Također, spoj može biti izložen vremenskim, vanjskim ili unutrašnjim elementima za vrijeme i nakon konstrukcije.

Iz tog razloga, kada definirate vatrozaštitno rješenje za ovješene fasade, trebate uzeti u obzir pomicanje, propuštanje i procjenu erozije vodom kako bi se izbjegle skupe naknadne ugradnje u budućnosti.

Kad štitite od vatre rub ploče duž perimetra zgrade, potrebno je također odabrati vatrozaštitni sustav koji će djelovati zajedno s vanjskim omotačem zgrade.

Taj sustav može se sastojati od različitih komponenti kao što su ovješene fasade, prethodno lijevane betonske ploče ili hladno oblikovani čelični okviri i omotači. 

NAŠA HILTI RJEŠENJA ZA LINEARNE I PERIMETARSKE SPOJEVE

Naša Hilti rješenja za linearne i perimetarske spojeve uključuju:

  • Hilti brtvilo i Hilti sprej za spojeve - naši najšire korišteni vatrozaštitni proizvodi za rješenja vezana za rub ploče
  • Hilti brtvilo za gornje tračnice - omotava se oko tračnice između spojeva gipsanih ploča i ravnih betonskih ploča
  • široki raspon vatrozaštitnih sustava za vanjsku uporabu.
  • Također, prvi smo proizvođač koji nudi patentiran i testiran stakleni sustav od poda do stropa koji zadovoljava potrebe projekta.

Naša Hilti vatrozaštitna rješenja jednostavna su za instalaciju i inspekciju.

Također su sukladna s najstrožim međunarodnim standardima, kao što su ASTM i EN i sukladna su i s propisima koji odgovaraju zahtjevima ETA i UL. 

PITAJTE INŽENJERA

KAKO VAM MOŽEMO POMOĆI U VEZI S VAŠIM PROJEKTOM I SPECIFIKACIJOM

Možemo vam pomoći s vašim projektom i specifikacijom na gradilištu, online ili putem telefona:

  • Alati za projektiranje - koristite našu bogatu BIM/CAD biblioteku i Hiltijev softver jednostavne uporabe, Gumb za vatrozaštitno projektiranje (Hilti Button for Firestop), koji može automatski identificirati prodore za vatrozaštitu i preporučiti vatrozaštitna rješenja.
  • Pomoć na gradilištu - naši Hilti inženjeri mogu raditi s vama na gradilištu kako bi vam pomogli sa specifikacijama i rješenjima.
  • Specifikacije za projekte - obratite nam se telefonom ili online kako bismo pronašli odgovarajući proizvod i dokumentaciju za vaš projekt.
  • Tehnički dokumenti - pristupite našoj online tehničkoj biblioteci kako biste pronašli dokumente za pretplaniranje, listove s podacima i dokumentaciju za odobrenje. Jednostavno izrežite i zalijepite crteže i tekst izravno na vaš crtež.