KAKO VAM TVRTKA HILTI MOŽE POMOĆI DA SMANJITE RIZIK OD KOROZIJE U ZGRADAMA

Projektiranje otpornosti na koroziju za sustave nosača i pričvršćivača

Natural gas processing plant

Važnost korozije Može učiniti strukture nesigurnim i nestabilnim. Također može dovesti do potrebe zamjene komponenti ili cijelih instalacija. Sve to dovodi do stvaranja troškova, gubljenja vremena i rizika od stvarnih ozljeda. Što možemo uraditi?

KAKO ODABRATI ODGOVARAJUĆU ZAŠTITU OD KOROZIJE

Gdje gradite? To je ključno pitanje za zaštitu od korozije. U kojoj sredini i klimi radite i u koji materijal vršite pričvršćivanje?

Korozija poprima različite oblike u različitim sredinama. Znači, u vašim zgradama trebate uzeti u obzir sljedeće faktore koji mogu povećati rizik od korozije:

  • Vlažnost

Vlažnost treba biti prisutna zbog svih atmosferskih reakcija.

  • Temperatura

Što je temperatura viša, povećava se rizik od korozije.

  • Sol

Sol može biti prisutna u zraku u blizini obale ili tijekom zime kad je prisutna u obliku soli za posipanje protiv poledice.

  • Industrijsko zagađenje

Visoke razine sumpor dioksida ubrzavaju korozivne reakcije.

  • Galvanska (kontaktna) korozija

Uzrokovana je kontaktom dva različita materijala.

Neke sredine, kao što su zatvoreni bazeni, tuneli ili kemijska postrojenja treba posebno razmatrati; naši Hilti inženjeri vam uvijek stoje na raspolaganju s tehničkim savjetima. 

PITAJTE INŽENJERA

Corrosion protection and environment

ŠTO JE ZAŠTITA OD KOROZIJE

Korozija je uzrokovana fizičko kemijskom reakcijom metala i okolne sredine. Korozija mijenja svojstva metala, čineći ga puno slabijim.

Korozija također može oštetiti instalacije, kao i metalne komponente i njihovu zaštitu. Na taj način instalacija postaje nesigurna i treba je zamijeniti.

Postoje dvije vrste zaštite od korozije koje vam mogu pomoći da produžite očekivani životni vijek metalnih komponenti koje koristite na gradilištu. To su aktivna i pasivna zaštita od korozije.

Aktivna zaštita od korozije izravno utječe na korozivnu reakciju uporabom otpornih materijala, galvanskim odvajanjem ili katodnom zaštitom.

Pasivna zaštita od korozije zaustavlja ili usporava koroziju odvajanjem metala od korozivnog agensa. To se postiže primjenom metalnih ili nemetalnih zaštitnih prevlaka.

ŠTO TVRTKA HILTI RADI VEZANO ZA ZAUSTAVLJANJE KOROZIJE

Naši lokalni Hilti inženjeri mogu vas posjetiti na gradilištu kako bi se uvjerili iz prve ruke što bi moglo biti odgovarajuće rješenje za vašu zgradu. Također izrađujemo i projektiramo kompletan asortiman proizvoda za zaštitu od korozije. 

Hilti centri za testiranje korozije
1 / 7
Hilti centri za testiranje korozije

Naši proizvodi za zaštitu od korozije vrlo su otporni. Oni su rigorozno testirani, u potpuno istim uvjetima kao na vašoj građevini. Naši proizvodi nisu testirani samo u laboratoriju, već ih ostavljamo mjesecima vani na hladnom, u tropskim područjima, slanim područjima, industrijskim postrojenjima i čak na moru. Tako znamo da funkcioniraju. Pomjerite slike kako biste vidjeli više slika vanjskog i unutrašnjeg testiranja kompanije Hilti.

Hilti corrosion testing center Sweden
2 / 7
Sweden

cold climate, coastal region

Hilti corrosion testing center Germany
3 / 7
Germany

cold climate, coastal region

Hilti corrosion testing center Austria
4 / 7
Austria

industrial site, steel works

Hilti corrosion testing center Mexico
5 / 7
Mexico

tropical climate, coastal region

Hilti corrosion testing center France
6 / 7
France

moderate climate, coastal region

Hilti corrosion testing center China
7 / 7
China

tropical climate, coastal region