Kružno gospodarenje – učiniti više, iskoristiti manje

Kružno gospodarenje – učiniti više, iskoristiti manje

Kružno je gospodarstvo osmišljeno tako da pozitivno utječe i na i okoliš i na građevinsku industriju.

U našoj globalnoj ekonomiji ponovno se iskorištava manje od 10 % resursa. Kada zgrade više nisu pogodne za stanovanje, i kada se određuju za rušenje, ponovno se iskorištava ili reciklira samo 40 % nastalog građevinskog otpada.

Usvajanjem strategija kružnog gospodarstva koje integriraju čimbenike održivosti uz ekonomske čimbenike pomažete ne samo smanjiti svoj utjecaj na okoliš, već i osigurati dugotrajni uspjeh svog poslovanja.

Trenutačno stanje stvaranja otpada na globalnoj razini

2 milijardi

tona otpada godišnje
Svijet svake godine stvara oko 2 milijarde tona otpada, a očekuje se da će taj broj još rasti.

300 milijuna

tona plastičnog otpada godišnje
To je uz 54 milijuna tona elektroničkog otpada koji se stvori svake godine, od kojih se reciklira samo 17,4 %.

1/3 otpada

ambalažnog otpada godišnje
1/3 globalnog otpada proizvela je građevinska industrija.

180 kila

ambalažnog otpada godišnje
Prosječni Europljanin proizvodi gotovo 180 kilograma ambalažnog otpada godišnje.

Prednosti kružnog gospodarenja

Prednosti kružnog gospodarenja

Maksimalno povećajte vrijednost smanjivanjem upotrebe resursa u svojim građevinskim projektima

Za razliku od linearnog modela usredotočenog na profitabilnost, kružno gospodarstvo usredotočeno je na stvaranje maksimalne vrijednosti uz minimalnu uporabu sirovina i resursa. To je bolje za okoliš, naše društvo – i vaše poslovanje. Uz našu pomoć vaše poslovanje može postići više s manje resursa, duž cijelog lanca nabave.

Od faze planiranja, u kojoj vam naš softver i naše usluge pomažu optimizirati vaš dizajn kako biste smanjili stvaranje otpada, do faze izgradnje u kojoj su naši alati i sustavi podrške osmišljeni za ponovnu uporabu, sve do faze recikliranja.

Naša rješenja za upravljanje opremom pojednostavljuju upravljanje vašim inventarom alata

Smanjite rasipnu prekomjernu kupovinu

Naša rješenja za upravljanje opremom pojednostavljuju upravljanje vašim inventarom alata

Naš model uporabe strojnog parka pomaže u implementaciji principa kružnog gospodarenja u vaše putovanje ka održivosti. Taj model osigurava da imate samo one električne alate koji su vam potrebni, čime se smanjuje potrošnja resursa i istovremeno pojednostavljuje vaš rad.

S pomoću našeg softvera za upravljanje opremom ON!Track možete identificirati neaktivnu ili izgubljenu opremu prilikom prelaska s jednog projekta na drugi. Potreban vam je određeni alat samo na nekoliko dana ili tjedana? Nemojte ga kupovati – umjesto toga upotrijebite našu uslugu alata na zahtjev. Uvijek ćete dobiti visokokvalitetne alate koji traju dulje, a naši lokalni centri za popravke radit će na tome da im još više produlje vijek trajanja. Ako su po isteku ugovora alati još uvijek produktivni, samostalno odlučite želite li produljiti ugovor.

Štedite danas da biste imali sutra

Štedite danas da biste imali sutra

Tamo gdje je to moguće, ponovno ćemo upotrijebiti rezervne dijelove s alata koje više ne trebate

To je jednostavan postupak: električne alate, baterije i pribor prikupljamo besplatno kod vas, bilo gdje u svijetu. Preuzet ćemo čak i alate i baterije naših konkurenata.

No što će se dogoditi s njima? Neki alati koji su funkcionalno istovjetni novim alatima postaju dijelom naše zalihe za iznajmljivanje, čime se ukida potreba za proizvodnjom i transportom nove opreme. Ostatak se donira humanitarnim i obrazovnim organizacijama za neintenzivnu upotrebu. Komponente koje ispunjavaju naše standarde visoke kvalitete ponovno upotrebljavaju naši centri za popravke. U stvari, ponovna upotreba rezervnih dijelova iz vraćenih električnih alata sada dosiže brojku od 120.000 godišnje, čime se štedi na stvaranju oko 90 tona elektroničkog otpada, motora i rotora godišnje. Što god preostane odlazi našim partnerima za recikliranje.

Pokušat ćemo reciklirati ono što ne možemo ponovno upotrijebiti

Gotovo neograničeno recikliranje

Pokušat ćemo reciklirati ono što ne možemo ponovno upotrijebiti

Alate ili komponente koje se ne mogu ponovno upotrijebiti preuzet će naši provjereni globalni partneri za recikliranje.

Preuzimamo odgovornost za naše proizvode tijekom cijelog vijeka trajanja. Velik udio mase tipičnog alata čine visokokvalitetni metali koji se mogu gotovo neograničeno reciklirati za različite primjene. Iako na tržištima na kojima su naši proizvodi prisutni postižemo visok stupanj netoplinskog recikliranja, nastavljamo surađivati s našim partnerima za recikliranje kako bismo još više povećali volumen iskoristivosti.

Naše kružno putovanje

50 %

mase alata tvrtke Hilti čini reciklirani materijal
Smanjujemo upotrebu primarnih sirovina povećanjem količine recikliranog čelika i plastike u našim proizvodima.

1.3 milijun

alata, baterija i dodataka prikupila je tvrtka Hilti u 2020. godini
Podržite kružno gospodarstvo i dopustite nam da besplatno pokupimo vaše alate čiji je vijek trajanja završio. Pronaći ćemo način za njihovu ponovnu upotrebu ili reciklažu.

81 %

svog prikupljenog materijala reciklirano je radi ponovne upotrebe materijala
Neprestano poboljšavamo naše stope oporabe zahvaljujući inovacijama u tehnologiji razvrstavanja i obrade.

1,929 tone

materijala izdvojeno je postupkom recikliranja
Radimo na osiguranju ponovnog ulaska velikih količina čelika, bakra i aluminija u cikluse međunarodne robne trgovine.

Prvi u industriji: mjerenje rezultata kružnog gospodarenja

 

Za razliku od mjerenja razina CO2, ne postoji međunarodno priznat način za mjerenje učinkovitosti kružnog gospodarenja. Uz modele kružnog gospodarstva i BCG razvili smo novu metodu CIRCelligence. Sada možemo procijeniti cijeli portfelj proizvoda na godišnjoj razini na temelju toga kako je implementirano kružno gospodarenje. Naši izračuni pokrivaju područja kao što su reciklirani materijali, dizajn proizvoda, proizvodne metode, način upravljanja alatima te što se događa po isteku životnog ciklusa proizvoda.

Još održiviji zajedno

Otkrijte rješenja osmišljena kako bi vam pomogla smanjiti vaš ugljični otisak i osigurati održivi rast vašeg poslovanja u budućnosti.

Istražite održiva rješenja

Preuzmite kontrolu nad troškovima inventara alata

Pojednostavite financijsko planiranje uz uslugu upravljanja strojnim parkom. Fiksna mjesečna naknada pokriva sve vaše alate, uključujući troškove njihove upotrebe, servisa i popravka.

Otkrijte uslugu upravljanja strojnim parkom